Programmer by day & Lifestyle Bloggger

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, September 12, 2008

Rombak dapur!


Ma aku tengah pegang Nuha


Nuha sedang dimandikan Mak Bidan..aku mandi??sori sket..hehehe..censored..


Semalam aku tak online kerana ada majlis adat orang melayu trg/kelate 'rombak dapur'(maknanya tamatnya tempoh berpantang)oleh Mak Bidan.Aku dan Nuha dimandikan dengan air limau nipis dan diperlepaskan...Bahan2 yang digunakan untuk perlepas adalah sebijik kelapa, beras segantang dan pengeras 1.20 dan tali..selepas perlepas,(dia baca serapah apa ntah)maka berakhirlah proses berpantang aku..aku dah bleh kuar rumah laa..sian Nuha, masa mak bidan mandikan dier, dier nanges..selalu mandi air suam..amik ko, sekali kena air sejuk terus nanges..manja anak ummi ni yer...huhuhuhu...dah laa aku baru sudah mandikan dier sebelum mak bidan tu mandi..la..aku mana tau Nuha tak perlu mandi pagi tu..sheann Nuha..hehehe..

Petang tu terus ma abah aku angkut aku dan Nuha pegi umah mertuaku...tinggal Nuha kat umah mertua jap pegi shopping ..sempat rembat 2 helai baju dan hairband serta sepasang kasut untuk Nuha...aku just beli panties dan selipar raya jer..huhuhu..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

3 Comments:

  1. tak sabaq aku nk tengok si comel nuha tu..hihi..putih gebu anak ko elis..mcm aku ker?kahkahkahkah....

    ReplyDelete
  2. isk tiara tak dak wat pun ??
    yg mai urut bukan bidan tp tukarng urut leh gitu??

    ReplyDelete
  3. niza,yer lh mcm ko....huhuhu
    tiara, tu adat jer..org trg jer kot..

    ReplyDelete

Terima kasih yer korang tinggalkan komen. Jika ada kelapangan me reply ok !

xoxo,

Eliss

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006- Disclaimer Comments (RSS)