Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, November 30, 2007

Thanks Ad 4 Da Yummilicious Pizza!


Notes: ida makan ni...my bozz..


Notes:Ini kuli-kuli makan..dimakan oleh..aku ,niza, ad n ida FMS

p/s: baru balik dari pizza hut kat sacc mall..celebrate sempena bday ad..then window shopping kat sacc mall..aku x minum sgt air coke, just curik ais jer..coz a little bit worry kot2 ada 'apa2' kan..hehehe..since pe'ok lewat plak this month..hope will be a good news soon!Insya Allah...minggu depan ada orang lain plak nak belanja..hehehehe..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, November 29, 2007

My New Look..

Actually,blog aku laa..skang baru sudah edit..x leh nak ganaz2 sgt dengan template baru ni and i already miss the old one :( but to cheer up my life (sebab sebelum ni gelap n hitam legam), aku letak combination merah putih..my peberet karer laa..red..sebab nak balas dendam coz hr tu aku ingat nak deko umah karer merah putih tapi my hubby plak x suka..uhuk uhukk..tengok laa pasni..sy deko ikut suka saya..awak jgn masuk campur..hehehe..
n hari tu aku menikmati strawberi cokelat semanyak 9 bijik, so aku choose template yg ada strawberi laa..
ok, how?
to all silent reader plz 'put' your jejak ok..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Ghost Whisperer....

Lately,tagline ni yang aku tunggu saban minggu -
"I might be just like you, except that from the time I was a little girl I knew that I could talk to the dead.''
"He can hear you. He's right next to me."
"I don't take orders from ghosts!"
"You know what they say about paybacks."
"If i don't help them who will?"
"In order to tell you my story, I have to tell you theirs.''
"My name is Melinda Gordon. I'm married. I live in a small town. And i own an antique shop. I might be just like you. Except that from the time i was a little girl i knew i could talk to the dead. Earthbound spirits my grandmother called them. They're stuck here because they have unfinished business with the living and they come to me for help. In order to tell you my story, i have to tell you their's."


p/s:bestnyer kalo aku dpt ni..x payah nunggu tetiap minggu..sekali harung jer..Ghost whisperer..

Malam tadi aku ingatkan aku telah menjadi seperti Melinda Gordon..Jam menunjukkan pukul 12 a.m..Tiba-tiba aku rasa nak uk2 laa plak..Sedang aku khusyuk dan asyik masyuk di dalam bilik air, tetiba ada ketukan keras pada pintu bilik air aku..seb baik aku dah sudah..terus aku berlari masuk bilik..masa aku pi bilik air tadi my hubby dah baring kat katil..bila aku masuk bilik, aku tengok dier tido jer..aku kejut dier, aku tanya "syg ker ketuk bilik air?"bleh dier buat muka mamai2 ckp tak..aku dah cuak dah..aku ckp ada orang or 'ghost' ketuk bilik air..dier bantai gelak..hampeh hubby aku..rupanya dier yang ketuk coz dier dahaga, dier pi minum air kat dapur....bleh dier berlakon ngan aku malam2 ni...hampeh jer..geram pun ada..tu laa banyak sangat berkhayal...hehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, November 28, 2007

Danish buat chemo...


x tau nak tulis apa hari ni tapi tetiba rasa nak tulis pasal my hubby..lately dier suka sangat minum air diatas yer..aku pun suka jugak tapi selalunya, dah dekat nak abes baru aku perasan kewujudan air ini..last week beli yg apple+aloe vera(niza suggest) tapi my hubby still not try yet..(n dier x tahu aku dah minum air tu malam tadi, senyap2 kat dapur..syyyy :p- n aku rs kureng sket compare to berry+blackcurrant+aloe)hr tu punya yang berry+blackcurrant+aloe pun dier x suka(but i like)..to compare, air ni kat Giant paling murah & paling mahal kat 7E.kat tesco shah alam x der pack besar..(every week mesti beli)addicted dah ni..
and my dear danish still kat hospital..malam tadi ma aku call dier n tanya dier minum air tak..dier ckp minum banyak air(padahal dier x minum pun air abang ngah aku ckp)siap bleh tipu lagi tu sakit2..see who's grandchild?pastu dier ckp kat mama dier, dier tipu tokji(ma aku)..lawak2..

n danish memang suka nasihat balik kat orang lain kalo kiter nasihat dier..n not to forget kucing depan umah aku pun dier bantai pi nasihat.. malam masa dier dtg umah aku dulu, aku ckp jgn main kat tangga, nanti jatuh.. bleh dier pegi ckp kat kucing tu, jgn main kat tangga, nanti jatuh...


p/s:danish tengah memberi nasihat kepada kucing jiran aku..

Alhamdulillah, abang ngah aku ckp danish ok..tak demam..tgk cmne dia punyer darah ari ni patu masuk air sampai weekend kot..semalam abang ngah aku ckp dier sakit perut,bila abang ngah aku sapu ubat, dier plak ckp kat abang aku,tu la tak makan nasi sangat...padahal dia yg tak makan
nasi...hampeh jerkk!lawak btol laa..like father like son laa..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, November 27, 2007

my hubby OT lagikk..again?

my hubby OT lagik ..n i feel like crying :((
bunny.jpg
and majuk too...
sulk_bunny.jpg

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Bayaran PTPTpu pertama aku..

hehehe..setelah beberapa tahun aku bekerja, since 2006, baru last week i manage to bayar balik ptptn aku buat kali pertamanya..tenkiu kepada KERAjaan kerana tidak meng'hitam'kan aku yang baru putih ini..kekeke..
MEMPERKENALKAN...PENYATA PTPTpu aku untuk julung2 kalinya...........dengan segala hormatnya...

banyak btol kos pentadbiran..aku tengok dlm paper hari tu nak digugurkan kos itewwhh...harapnya begitulah..ni kiranya aku bayar yuran pentadbiran jerkkk..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, November 26, 2007

Nge'teh' @1a.m??Againnn???

selamat pagi semua..hari ni aku terpaksa datang ofiz awal sket laa coz kawan aku meeja dari kemaman ada iview dekat bangunan canselari..so aku teman dier naik bas..lain laa jugak rasa sebab selalu my dear hubby antar..leh manja2 atas motor..:P weekend hari tu aku buat apa yerk..ooo..aku buat ayam masak lemak cili padi..ingat nak buat kari ayam..sekali rempah ratus plak berkulapuk..hampeh jerkk..n aku buat sambal belacan..and my hubby ckp dah nak hampir sama ngan his 'mak' nyer sambal belacan..yahoo!yeeehaa!gembiranya!gembiranya!

semalam pun pegi Tesco beli barang2 basah (udang, ikan bawal, syr2:D)utk dis week n my hubby gaji..so aku dah dpt gaji bulanan :) n sinki aku dah tak bocor..thanks to mr plumber..n my dear hubby too..apa lagi erk..n we go to car wash dis week..our dear 'Cinta Bersulam Rindu' dah tak nampak mcm keta dah..vakum n snow wash just Rm8 :) very dear cheap..kalo nak try, pegi laa jalan kekanan sebelum masuk ke padang jawa tuh..situ memang banyak sheall snow car wash..
eh,n aku pegi nge'teh' lagi kul 1 a.m and ate roti canai satu kasi garing..:) the end.

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, November 23, 2007

Awak OT lagikk!!!!

dulu-dulu,
masa aku kenal my hubby mula2, aku ckp awak-awak saya-saya dengan dia..sejak dah jadik hubby aku dan lamaaaaaaaaaaaa dulu, lepas declare aku panggey dier abang dannnnnnnn bila aku marah atau aku nak marah,memang aku panggey dier awakk..dan bahasakan diri saya...dier pun sama..

Nota buat kekasih

awak,
awak janji dengan saya semalam x nak Ot hari ni..
awak janji dengan saya semalam nak pegi pasar malam hr ni..
awak tahu tak, saya dah siap nak turun tunggu awak kat bawah..
awak tahu tak, saya dah siap2 cepat dan solat asar..(bagus sebenarnya yg ini)
awak ni kenapa baru skang nak tepon..kenapa tak tepon setengah jam lagikk
biar saya tercongok2 mcm orang bodoh tunggu awak...

awak, saya tetap sayang awak walaupun saya bengang ni awakk...

ni saya nak letak kucing ni bagi awak,awak peluk tu jer malam ni..x payah peluk saya
funny pictures
moar funny pictures

gatal punya kucing, tu hubby aku laa..jgn ngada nak tido ngan my hubby..tau laa dier ada eskrim...ko pedulik haper..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Edit label

Aku just nak edit labe jer hari ni dan nak siapkan manual pengguna utk unit audit dalam uitm...stay rest n peace..

kensel..aku kena tolong niza sambung keja dier sket buat program..malasnya nak mengkoding...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, November 22, 2007

Ikan percik lalalalalaa


ye..my hubby OT lagik..adeh...adeh..penat tol menunggu ni..memang btol..penantian satu penyeksaan..aku baru tingat, last weekend aku ada buat percik kan..ini gambar menu berbuka last pose kat umah aku(masa ni aku dara lagi)..hehehe..mcm biasa laa kali ni aku nak memberi secret recepi..secret laa sangat..kot suka hati aku laa kan..blog aku..ini resepi dari mak aku,cam biasa sedap bagitau jiran,bodo, bagi laa sket kat jirankalo tak sedap, ko makan sendirik laakucing makan

MENU -IKAN PERCIK
Bahan-bahannya(aku main agak2 jer ni)-utk 4 orang makan:-
Bahan A
2 atau 3 batang serai
cili boh
santan
halia 1/2 inci
lengkuas 1/2 inci
bawang merah 4 bijiksesuka hati ko
bawang putih 2 biji
santan kalo kotak kecik dah laa(separuh guna masa nak blend, separuh buh dlm peyuk)


Bahan B
asam keping
bahan perasa
gula
garam

jgn dilupakan ikan..aku gemar ikan kembung yang gumuk2..


cara-caranya:-

UTK KUAH

sila blender kesemua bahan diatas ok(bahan A)..dengan santan tau..kalo x nak pekat sgt tambah air sket coz aku guna kotak nyer santan..kalo tak,biasa guna air lebihan terakhir santan yang diramas..

kemudian masukkan kedalam santan yang telah diblender iteww kedalam santan yang buh dlm peyuk..

panaskan api...

bleh buh bahan B..try sedap ker tidak..siaappppppppppppppppp


UTK IKAN

sila bakar ikan anda setelah dilumur garam+aji+kunyit mcm nak goreng tu..pastu kuah dier dituang keatas ikan itu bila dah hampir masak..jgn tuang semua..separuh jer..separuh lagi buat kuah la..i like i like..

aku selalunya tak bakar ikan. kalo kat umah abah yang bakarkan..bila dah kawen ni,aku goreng jer ikan tu dan buh kuah percik..pun syiokkkkkkkkkkk..

alamak..meleleh2 air liur aku ni..lagi sedap kalo ada acar timun..
dan nasi putih panas2...fuhh kasi terangkat

k..aku rasa my hubby dah nak sampai...gt balik...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Laporan Penilaian Prestasi

Hari ni aku dah submit Laporan Penilaian Prestasi,(x lagi masa ni) tapi nak submit laa nanti..fenen2..dah laa tadak guideline..boz pun baru..tapi dengan berkat kesungguhan, akhirnya siap jua..hehehe..ari ni dateline..hari ni hari bermalas-malasan..mentang2 lah big bosses tadak hari ni..aku nak buat aper yer ari ni..oh yer, hari ni dah gaji...Alhamdulillah..kena bayar laa kutu2 kepala yang ada..lambatnya bulan 5..kutu aku yang terakhir..yeehaaaa..ok la..bosan la...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, November 21, 2007

Nge'teh' @12a.m??

malam tadi pun laki aku ajak aku gi kedai mamak minum teh tarik..konon2 nya nak panaskan enjin kata la..ish..mcm2 laa my hubby ni..kalo tak ikut takut dier pi merendet plak..baik aku ikut walaupun ngantuk yang amat..ya ammpun..dah laa malam tadi sampai umah kul 7..siap pegi pasar malam lagi semata2 nak cari cili kampung dier..alahai..sekali tadak..beli cili yang kurang sket darjah kepedasannya semalam..
ari ni plak ada orientasi utk warga kelas F ni yang baru..aku baru ker?baru laa kot dibandingkan dengan makcik2 dan nenek2 yang ada..hehehehe..6 bulan dah kot..kalo pregnant, 3 bulan lagi dah nak meletop..hehehe..

pengumuman..esok gaji...gomen ok gomen!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, November 20, 2007

Selamat Pengantin Baru Ad & Am


Aku tujukan entri ini buat ofiz mate aku merangkap course mate aku masa diploma kat dungun dulu dan sama2 dapat keja kat sini..kami kawen pun selang sebulan..hehehe..selalu bagi aku tumpang naik scooter comel dier tu masa zaman bujang2 dulu..skang TAB #### itu lah yang mengangkut aku tiap hari..dan yer..hari ni my hubby aku OT lagikk..so lewat laa aku balik..tu pasal aku hapdet..kalo tak memang malas..dah la banyak jugak keja..konon2 laa..eh, borang penilaian tak isi lagi..kot2 leh tetap cepat kan saper tahu..aduhai..ok la..utk ad & am, selamat pengantin baru..semoga ko bahagia dan dpt baby cepat2..kiter fight laa saper dpt baby dulu..ko jgn lawan aku plak..hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Bz day...


Hari ni takder apa aku nak tulis..just nak letak gambar2 masa weekend hr tu jer..
P/s: Ni danish pakai topeng otromen aku bagi hari tu kat umah along aku..hehehe..so suweeekkkkkk..bertukar2...


P/s:danish w dear 'ayah su'a.k.a my hubby n papa dier..(seksi tol my hubby)hope he not mind aku letak pic dier cengginih.. :P


P/s:danish w dear ayah long a.k.a abang long aku...


p/s: danish w gaya rambut syacak syacak2..hehehe..mohawk gituhh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, November 19, 2007

Weekend With Danish Adha Shah...

weekend with danish adha shah
Jumaat malam hari tu danish datang umah aku..Dia nampak kurus sket, x sama mcm yang aku jumpa time aku nikah dulu..so x der la berat nak dukung..Pelajaran minggu ini dari danish-'tak baik cakap bodoh'.Aku terkeluar plak ckp 'bodoh' kat abang aku, sekali ada suara halus dari tepi ckp kat tinge aku 'tak baik ckp bodoh' opssssss..cik su mintak maaf ya danish..tapi bila giliran dier ckp bodoh, dier plak buat boo layan bila kiter ckp .'tak baik cakap bodoh'.ish danish ni..kali ni dtg dengan fesyen rambut mohawk gitu..tapi sabtu diorang dah balik KL umah abang long aku..tapi terubat la rindu sket pada si kecik tu walau tak puas main..aku ada beli topeng otromen kat danish..maka malam tu asyik 'bertukar' jer laa..hehehe..dan semua orang adalah raksasa..

weekend with hubby
mcm biasa minggu ni beli barang dapur.Pegi Tesco pukul 5, pukul 7 baru balik..sket punya lama..Mata minggu ini 39.Fuyyoh..banyak tu..maka banyak laa duit telah abes..kitorang sempat beli bunga di dalam kegelapan..aku pilih bunga kekwa warna ungu..memang dah berbunga..sonoknya..kitorang namakan pokok bunga ni, 'ungu violet'..hehe..pagi ni aku dah siram pokok bunga ni pukul 7 pagi..:D x sabar nak balik..mesti dah kembang bunga aku..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, November 16, 2007

Terengganu catat keputusan terbaik keseluruhan

Murid 5A UPSR meningkat Wah2..kembang jugak aku selaku rakyat Negeri Terengganu..Dulu zaman aku UPSR tahun 1994, masa tu aku dapat straight A..4A..hebat jugak aku di kala itu..hehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Birthday Ad!!!


p/s:aku sajer pos awal untuk menunjukkan aku bukan banyak keja sangat..dan x sempat2 nak letak post utk esok..anyway ad, moga ko bahagia...lusa ko kawen yer..mengikut jejak aku..hehehe...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, November 15, 2007

Terima Kasih Kak Ros..


Gelang aku dah selamat dibaiki..FOC..terima kasih kak ros...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Nasi Lemak Kukus Ayam For Two..

malam tadi aku tak payah masak..aku n my hubby pegi pasar malam sek 7.carik lauk basah n dier tingin nak makan nasi lemak ayam-his 'berbuka' menu masa bulan pose hr tuh..aku pun tumpang sekaki..balik umah lepas isyak baru menyantap dengan teh o ais..nyum nyum..ingatkan panas hingga ke petang tapi rupanya hujan di tengah hari..'sayang, masak megi,lapar..'whatttttttttttttttttttttttttttttt!!awak ingat saya ni kedai mamak ker ?nak order2 megi anytime awak nak makan!pegi laa masak sendirikkk!' bak kat diana, tu hanya di hati bukan di mulut..bluweeekk niza...aku kena masak megi kul 11 malam, kena goreng keropok lagi..nasib baik dier nak air masak jer..nasib nasib..heh..tp berbaloi laa..dpt upah..hehehehe..



p/s:Gambar sekadar hiasan

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, November 14, 2007

New purse 4 me...


malam tadi baru aku merengek2 kat my hubby to belikan aku purse coz purse aku buruk sangat ok..hr ni aku sungguh gumbira..ngan duit my hubby aku pi beli wallet..yeehaa.terima kasih kepada uitm kerana memberi peluang kepada peniaga wallet menjual barangan rega murah2 jadik mahal..terima kasih..terima kasih..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Sebulan Menjadi Isteri...

Hari ni genap sebulan aku dinikahkan..malam tadi, pukul 12 pegi ikut my hubby cucuk duit kat ATM sebab nya aku ngada2..dah tu saper suh ckp nak gi NGORAT..sebab dier nak gi NGORAT tu pasal aku ikut sekali..dah laa wangi2 semcam jer..mulaa la tu naik HANTU..sekali semua ATM -what the heck -OUT OF SERVICE..gila hamjadah apa gini..ATM kat kampung aku nuh pun x tutup malam2 mcm ni..xKey LL langsung laa..nama jer bandaraya..bandarmati sebenarnya shah alam ni..sori laa MB..memang btol kan?kan?kan?
malam tadi gaduh kecil2an telah melanda sebab dier ckp aku 'BODO'sebab aku x nak dengar ckp dier..eleh..yang 'BODO'inilah yang dier duk p****2,c***2 ituhh...apa kes..marah kat ATM, aku pun kena sekali..biasa...tapi mcm biasa arr, isteri yang mithali ini jugak laa yang kena mintak mahap dulu....okkk..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, November 13, 2007

Which Haunted Room will You Choose?

One day, you get lost in the wilderness while traveling.. It gets dark and you have no choice but to seek refuge in a small hut nearby. The owner tells you all his rooms are haunted. Which room will you choose?
(it is going to be very interesting.. ha ha ha ha)

The room where:

Room (A)
- a human head stares at you maliciously from outside your window

Room (B)
- the bathroom door creaks open and close, and there are sounds of a woman sighing

Room (C)
- the bed starts rocking violently whenever you try to sleep on it

Room (D)
- a headless ghost sits at the foot of your bed when you awake in the middle of the night

MAKE ONE COMFORTABLE (?!) CHOICE BEFORE YOU SCROLL DOWN FOR THE EXPLANATION.
IT'S QUITE AN INTERESTING ANSWER.........





Scroll down for explanation.


A) A human head stares at you maliciously from outside your window.
Explanation: You need a lot of private space and are more suitable to work alone. You look for stability
i.e. a job that is not easily affected by external factors and provides steady income.
E.g. Doctor, lawyer, SOHO , teacher, administrator.

B) The bathroom door creaks open and close, and there are sounds of a woman sighing.
Explanation: You prefer a stable job that does not require you to run around or meet people. You are
willing to be subjected to pressure from your bosses if that lets you sit in an air-conditioned office all day.
E.g. Civil servant, engineer, computer engineer, accountant.

C) The bed starts rocking violently whenever you try to sleep on it.
Explanation: You are an active person who cannot sit still and does not like to be restrained.. You are
easily adaptable to a job which is full of changes and not routine.
E.g. Marketing, insurance, sales, delivery man, chauffer.

D) A headless ghost sits at the foot of your bed when you awake in the middle of the night.
Explanation: You suit jobs that need you to meet people, especially large crowds. Your job will depend
on these people, but you will not know who they are
E.g. superstar, politician, PR, counter/frontline sales.

p/s: aku nyer jawapan D..what????superstar??politician?? PR??counter/frontline sales.???
apa hamjadah ker itewwwwwwwwww??aku programmer okkkkkk..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

The Power Of Love..

Hari ni aku terdonload secara tidak seng'haja' lagi the power of love by jennifer rush..rupanya cek lina dion yang menyanyikan semula lagi ni..ooo..lagi best penyanyi asal dier nyanyi ghuper2 nyer...Layan............i like i like..dedicated to my honey bie..

The whispers in the morning
Of lovers sleeping tight
Are rolling like thunder now
As I look in your eyes

I hold on to your body
And feel each move you make
Your voice is warm and tender
A love that I could not forsake

cause I am your lady
And you are my man
Whenever you reach for me
I'll do all that I can

Lost is how Im feeling lying in your arms
When the world outsides too
Much to take
That all ends when Im with you

Even though there may be times
It seems Im far away
Never wonder where I am
cause I am always by your side

Were heading for something
Somewhere Ive never been
Sometimes I am frightened
But Im ready to learn
Of the power of love

The sound of your heart beating
Made it clear
Suddenly the feeling that I cant go on
Is light years away

p/s: that's it..the power of love what we make it today..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Beautiful Girl

Assalamualaikum...
wassup wassup...
aku dah sampai ofiz 15 minutes ago..skang tengah ber ago go..baru sorang staff dtg..aku yang selalu bukak pintu ofiz sejak dua menjaksss ini...
hari ni ada event ibm kat one world hotel..aku malas nak pegi coz lama sampai kul 7..lagipun setakat nak collect free gift tu aku dah jemu coz event kali ni entak kena mengena dengan hidup aku n tugas aku pun..bozan jer..hah..yess..aku dah jumpa website utk donload lagi yang x difilter oleh uitm..bodos jugak Websense ini...hehh..
aku baru donload beautiful girl...sean kingston..huhuhu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, November 12, 2007

Ikan Masak Tumis For Honey Bie today..

aku baru lepas call ibu mertuaku ok..selalu nak leleh bila ckp dengan ibu mertuaku ini..she's nice to me okk..n his son too..so adorable n charming..semalam my hubby suh aku buat tumis, then when i asked him, dier suh tanya mak dier..and hari ni bila aku call mak dier, mak dier ajar..laa..sama laa ngan aku buat tuh cuma, step jer lain ngan my mother punya ilmu yang diperturunkan kepada ku..ampeh jerkk..ok laa..hari ni aku masak ikan masak tumis ala ibu mertuaku plak..kasi pekat2 mak dier pesan..ikan goreng garing2..bleh laa mamat tu, memang cerewet-'ayat mak dier'...heh...aku tak ckp okkk..mak dier sendiri okkk..(dlm hati- memang pon but i love him okkk)..

IKAN MASAK TUMIS @ i love to call -IKAN MASAK MERAH, btw, AD sebut IKAN SAMBAL(apa2 lah)

cili boh(ibu mertuaku suka cili kering blender2 sendiri..aku malas)-failed
bawang merah + bwg putih(kasik tumbuk)-aku malas,blender jer-failed
air asam jawa...

memola tu:-

1)tumiskan cili boh didalam kuali..of coz laa buh minyak luh..biar lama kasikk garing2 dulu

2) masukkan bhn kisar..

3) masuk gula...

4)lama2 gitu atas api, baru masukkan air..biar pekat..tu jer..

then goreng ikan, buh jer laa atas ikan..siappppppppppppppppppppp...

slrupppppppppppppppp...balik buat...hari ni my dear honey bie balik awal coz dier kena balik HQ sikit jam lagi ada meeting n lagi satu, dier demam plak hari ni..siannya..harap my hubby leh balik awal,so leh i'm take care of him..hubby aku ni memang manja sket kalo dier takit..dulu lagi..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Nge'teh' dan roti canai @2a.m??

weekend hari tu, my hubby ajak aku minum teh ngan roti canai pukul 2 pagi??biar btol hubby aku ni..nasib baik x suh aku buat roti canai..so aku bersiap laa di pagi2 buta,meng'iron' baju n tudung..sekali sampai kat Hakim, tengok orang sheall punya ramai..aku cakap kat hubby aku, 'ingat kita yang gila kuar minum malam2 buta', rupanya, ramai lagi orang gila kat sini'..heh..patut laa..ada bola..x jadik minum kat Hakim, minum kat Estafan..pekena teh n roti canai with tandooori payat chicken..heh..
esoknya kol doblas baru mangun..subuh gajah @7a.m...hah, tu laa..nge'teh' lagik..leteran sorang isteri di hening subuh yang tak berapa nak hening..heh..lunch aku buat udang masak lemak, ikan goreng dan syr campur..then pegi Klang tukar tayar, sekali alingnment n ntah apa2 spare part kena RM270.00. aku selaku finance minister merasa kekeringan poket hubby aku...heh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, November 09, 2007

cuti sempena deepavali..

semalam cuti..petang tu aku ajak hubby aku pegi tesco beli hadiah kawen utk ad..so beli laa periuk cap helang utk dier seperti yang dikehendaki..huhuhu..kalo dier terbaca ni, so dier tahu laa periuk cap helang dier nak tu aku dah beli..ada ker..then hubby aku pegi baiki dier punya lining brek moto, then asyik brek2 jer moto konon2 nak test brek..nasib baik dah jadik hubby aku, kalo x ada yang nak kena ketuk ngan abah aku..heh..but aiman x kesyah..hari ni last day kursus utk dis week n hari ni ada jamuan raya uitm..malam hubby aku lak x nak mkn nasi but nak mkn megi..aku jer mkn nasi sensorang..ikan singgang aku buat thari semlm ada lagi..tu x tahan...heh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, November 07, 2007

My hubby ke pasar! yee haaaaaaaaaaa...

update dari bilik kursus..(sempat lagi toww)
hehehe..my hubby gi pasar semalam..what amaze.........FYI my hubby ni selalu nak termuntah bila masuk pasar..kira semalam first time laa dalam idop dier kot pegi beli ikan dan kena masuk pasar..hehhe..i like..i like..pasni aku tak payah laa ikot bontot dier pegi pasar..coz he's big enough to pegi beli ikan kat pasar..yehaaaaa..aribaa..esok cuti..syok nya..


happy deepavali to all Indian esp to Saraswati A/P Nagappan(my 1st indian fren), Sobasri, Lingam dan Datuk Samivellu..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, November 06, 2007

Jamuan Hari Raya PSMB 2007

malam tadi, hubby aku bertungkus lumus menolong aku menyiapkan kacang pjg rebus, (tolong potong tu) dan keropok (bleh bukak kedai jual kopok pasni)utk pecal ala gado2...thanks hubby:* hari ni bermula jamuan tersebut di foyer tingkat 6..tapi aku n OA gang lewat coz kitorang still berkursus..x best sgt coz trifle yang kak ema buat(aku penat2 angkut dari keta kat arkeb keatas,berat tuh) habes time kami nak naik makan..uhuk2..TAPI nasib baik kak ros ada simpan utk kami...so x der laa kempunan sgt..kacang pjg rebus aku terlebih2..my hubby laa tu..ckp x cukup..dan aku masih lagi sedang 'memecal' kan diri..sila lihat gambar dibawah..kasik leleh sket tapi tauhu, tempe n kopok dah sold out laa..ekeke..


dan baju aku still kena tegur lagi sebab lengan dier special sket..credit to my mum..


yang dicurik dari blog en rahim..credit to encik rahim
makanan yang dihidangkan..sebahagian jer ni..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, November 05, 2007

weekend's event

Alhamdulillah..semalam aku telah merealisasikan angan-angan my hubby nak buat open house..even dier mangun so bit late dan only give his hand start pukul doblas..penat buat keja sorang2..aku ckp kat dier, kalo nak buat lagi lenkali kena tolong aku, kalo x , no more open house for incoming raya what so ever..Alhamdulillah..segala berjalan lancar dengan masakan aku yang tak seberapa...

MENU SEMALAM


  • Nasi Ayam(hubby aku ckp masin nasi dier, but dier makan bertambah2..sedap laa tu :P )-semua ckp sedap n not bad..
  • Air Punch (ais krim soda, air buah laici,sirap, susu cair)
  • Agar-agar laici(keras sket)but azni ckp dier suka coz dier x suka yg lembut..ada ker..kena mintak resepi dengan linda ni..semalam main belasah jerkk..
  • kek di sponsor oleh Giant...hehehe



gtg, ada kursus....

Terima Kasih kepada semua yang hadir...ad, am, gbokz w his fren,anz, semi pokdek,ag(dah test naik myvi baru dier semalam,lenkali bwk round2 plak),carol,toyanz,raa dan suami serta baby, azni dan suami seta babies...terima kasih kerana menghabiskan makanan yang ada utk mengelakkan pembaziran...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, November 02, 2007

Open House..

Insya Allah, weekend ni aku nak buat open house..tapi close invitation laa..saper yg dpt undangan bleh laa datang..yang tadak undangan, jgn buat2 tak malu datang yer..hehehe...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

cerita semalam...


Semalam aku dapat banyak freegift..kalo citer pasal talk tu memang laa bosan tapi pasal Lotus Notes laa yang ada kena mengena dengan hidup aku jugak, esp Sametimes laa under aku nyer projek...semalam dier promote pasal version 8..kitorang guna skang 7..tapi features x banyak berubah just UI jer lebih user friendly laa..makan pun sedap jugak..tapi VIP jer leh makan duduk..x aci..dulu event IBM kat One World semer kena makan berdiri kencing berlari..tapi kat situ kami yang VVVIP ni plak yang kena makan berdiri..ampeh jerkk..mak marah tau makan berdiri..kak nani ckp kalo minum berdiri, perut buncit..lepas ni ramai laa yang buncit lepas gi event semalam..hahahaha..
nanti aku letak gambar lepas niza upload dr kamera dier ker pc..kamera aku bateri kong, x leh nak amik gambar..awal2 nak amik lupa..

p/s: tepi zouk jer yer..dulu masa aku kerja kat wisma selangor dredging kat situ tuu..aku x pasan lak saloma bistro ni..hehehe..apa khabar kwn2 lama?masih pressure lagik ker??aku masih pressure bila ingat2 kalo keja tempat tu..hehehe..tahniah kepada wendy n siti kerana masih bertahan...hehehe.. i salute laa you'alls..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, November 01, 2007

IBM Lotus Collaboration Fair '07

Dear Mr/Ms N,

Thank you for registering for the IBM Lotus Collaboration Fair '07. We are
pleased to register you for the event.

Details of the event:

Date: 1st November 2007 (Thursday)
Time: 8 am - 5 pm
Venue: Saloma Theatre Restaurant
139 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur

If you have any queries, please hesitate contact Lxxxx at 03 XXXXXXXXX

Thank you
LXXXXX


p/s:so aku tadak sepanjang hari laa ni..best nyer keja gomen hahaha..korang jgn jelez noo..dan mesti mau makan sedap2 hr ni..nasib baik dah kawen..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer Comments (RSS)