Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Wednesday, October 31, 2007

i misz my hubby :(

mood swing..and i misz my honey bie..

i Love You
by Jennifer Rush

I love your eyes.
Everytime I look into them,
I am lost.
I fall deeper and deeper into the spell they cast upon me.
I can't help but look.

I love you smile.
Everytime you smile at me,
I feel the warmth of the sun shinning down on me.
It warms me more than cuddling in front of a brand new fire.
I can't help but smile back.

I love your kisses.
Everytime your lips touch mine,
I feel an endless stream of passion.
It sends me on a journey, a journey in which I do no mind taking.
I can't help but kiss you.

I love your touch.
Everytime your skin touches mine,
I feel the most enlivening feeling I have ever felt.
It is the feeling of a pounding heart and a shivering soul.
I can't help but touch you.

I love everything about you......

p/s: saper ada mp3 lagu diatas sila transfer kat aku...plz..plz..hampeh jer...semer nak sekat..donload lagu pun sekat..huhuhu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

x pasal2 kena tagged lagik..

even x kenal wenkt..tapi dah kena tagged..
5 benda dalam beg


  • (beg???aku tadak beg)


5 benda dalam dompet


  • gambar- gambar ic lama hubby aku, gambar passport hubby aku,gambar aku, gambar aku ngan hubby dolu2
  • duit -wajib laa
  • surat nikah sementara
  • ic dan bank kad aku n hubby aku n tesco kad(br amik semalam)
  • kad blood type pun ada..
  • biznez kad ntah saper2
  • pocket calendar
  • resit beli apa2 ntah
  • semut mati
  • kad avon expired
  • lipas kudung

(p/s:banyak lagi ada...bukan setakat 5..500 pun buleh aku tulis..hahaha)

5 benda favourite dalam bilik istimewa

  • hubby aku..
  • bantal peluk...
  • selimut
  • handphone -set alarm
  • kipas angin..kasi sejuk n nyaman ketika tido disamping menghalau nyamuk..aku alergik sket kalo sembur Ridset


5 perkara yang ingin lakukan

  • pasang langsir
  • honeymoon kat Bukit Tinggi or Cameron
  • iron baju aku n hubby for tomorrow
  • boroikan hubby aku
  • pegi beli paku kat kedai hardware ptg ni..


5 perkara yang sedang dilakukan

  • tengah siapkan tagged
  • baca email
  • balas email
  • update blog
  • dan banyak lagi kerja2 peng'ular'an atau ponteng siber


Who's next to tag??

  • Saper2 yang singgah...
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Ha..Kan Dah Rentung...

malam tadi aku hangen jugak kat hubby aku..aku memang laa pantang, kalo aku tengah masak ada jer dier duk sibuk2 kat dapur..dapur tu kan syurga aku..so kalo buleh time aku masak, biarlah dier duk rilek2 kat depan tengok tv ker baca paper..jam2 tu jugak laa dier nak masak air laa, nak suap isteri makan laa(yg ni suka :P) tapi malam tadi aku nyer mood swing sket, so x pasal2 laa kena marah hubby aku tuh..aku dah laa tengah sakit tekak, then dier pi suap lak kopok dengan sos yg ala2 pedas tu masa aku tengah nak menumis..dah pedas, aku pegi laa kat sinki ludah balik..ha kau..x pasal2 rentung aku nyer tumis kat atas dapur..hangen jer..terpaksa kena menumis balik..dah rentung takkan nak teruskan..x sedap plak nanti..

Mlm tadi dier suh aku buat kacang botor masak pedas..aku goreng ayam n ikan selar kuning..semer goreng2..utk aku,aku buat sup syr-buh sawi,carrot,su un,fish cake dan foo chuk..sebenarnya aku majuk coz malam sebelum tu, dier janji nak pegi kedai hardware carik paku simen coz aku nak gantung langsir..pukul 9 baru nak terhegeh pi kedai hardware..saper nak bukak malam2..terpaksa hari ni br pi beli :( sampai malam tadi aku masih tidak menyiapkan misi aku menggantung langsir..dier pun majuk ngan aku malam tadi sebab satu ayat ni..'x penah naik motor rxz dengan pakwe'..dier tiba2 moody lak, dah tuh pakwe awak dulu kan ada rxz..sorry sket yer..sy x penah naik motor ngan mana2 lelaki selain awak k...last2 aku plak yg kena..hampeh kan..hampir satu jam aku buat bisu..haa..tau pun kesunyian...durhaka lagi kat isteri..durhaka..(eh, aku laa yang durhaka :P)gatal2 x mintak aku garu lak tu mcm selalu..ego lagi ngan isteri..peh tu nak tido,p**** aku jugak..hahaha..

my beloved hubby....WALAU APAPUN JUA YANG BERLAKU..
lolcats and funny pictures

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 30, 2007

daging black pepper...

Malam tadi aku still sakit tekak sampai laa hari ni tak baik2..hubby aku pun dah jangkit ngan aku..dah laa malam tadi mkn pedas2 lagik..wife sapa lah tu :P aku masak daging black pepper..sure lepas ni dier x nak makan prosperity burger dah coz aku punya daging lagi syok ..hehehe..dier suka, sama mcm prosperity burger katanya..hehehe..kembang semangkuk..aku buat sup ayam dan not to forget, telur dadar..kicap bwang lada hubby aku buat sendirik coz dier nak makan :D suka tengok dier makan siap tambah2..misi hampir berjaya tapi aku still leh peluk hubby aku lagi bila naik motor..hehehe..and..
FYI, aku terpaksa pergi kerja awal skang ni..kul 7.00 dah tercongok kat ofiz..balik hubby aku jemput kul 5.30..tapi aku tak kisah asal kami bahagia...

Ok..ni aku kongsi menu utk semua..

Daging Black Pepper

1)Daging ikut suka banyak mana
2)Dikisar- Lada Hitam ikut suka(kalo nak lebih pedas buh banyak), bawang merah , bawang putih
3)Hiasan- lada merah dan bawang besar
4)Sos Cili
5)Kicap
6)Serbuk perasa
7)Garam

Cara-caranya..
1)Rebus dahulu daging sampai empuk..
2)Masukkan minyak dan tumis bahan kisar.
3)Masukkan Sos Cili , kicap,serbuk perasa, garam, lada merah dan bawang besar...
4)Siap..Leh try..kalo sedap, leh laa dihidangkan..kalo tak sedap mkn sendirik jer jgn bagi jiran..lenkali try lagik..hehehe..

kalo ganti dengan hati lembu pun sedap...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 29, 2007

Aku sakit tekak dan lenguh leher

dah makin petang ni, suara aku semakin menghilang..
alamak..mcm mana nak ckp ngan hubby ni..huwarghh...ni laa gara2 minum air apa ntah banyak sangat semalam kat open house one of da sis nyer fwen tu kat Pulau Indah..aku kurang antibodi long aku ckp..shealll jerk..tapi aku sowang jer yg sakit..tapi hubby aku ckp dier pun perit tapi call aku tadi ok jer suara dier..suara aku jer yang kian jauh kian hilang ni...aduhai..hope aku sihat besok..x sanggup nak minum air bebanyak ni, nak napeh pun susah..aku nak buat sup ayam ngan daging black pepper laa petang ni..mesti terangkat..tapi aku x leh nak menelan..maaaaaaaaaaaaaaaaaa...sakitnya....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Langsir baru...

ok..semalam aku dan hubby pegi beli langsir kat Klang..yeargh..cukup budget walaupun kalernyer aku kurang berkenan sket tapi save budget, that i like :D hari ni nak kena beli paku simen, hubby aku laa semalam..poyo jerkk..ada ker confident paku yg dier beli tu paku simen..sekali, ketuk jer berterabur dinding..hahahaha...petang ni, Insya Allah, langsir selamat dipasang..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Belated Birthday Maheran!!!(28.10.2007)


p/s:Sorry ma dok wish mareng..hari ni baru tengok reminder br tau bday mu mareng..smoga cepat2 kawen ngan joe...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Friday, October 26, 2007

Lelaki Ini...

Abah, Happy Belated Birthday..(22.10.2007)
(p/s : Abah yang nikahkan kami hari tu..)

Lelaki Ini, dedikasi utk my Abah.. I love u..will always love u..

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemana pun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu…

Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Danish Chemo Lagi Hari ni..


Didoakan danish sihat walafiat selepas ni..Insya Allah..Cik su dan ayah su sayang danish banyak sangat...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Happy Belated Birthday Yatie!!!(25.10.2007)

Yati,

maaf terlewat publish..happy birthday..moga panjang umur..murah rezeki..cepat2 kawen ngan aki..moga bahagia dunia dan akhirat..wish u luck in everythin' that you do,will do and did...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Memang beras tidak bersalah..

Super 777,
maafkan aku kerana marah ko semalam..ko tidak bersalah...si Philips tu yang buat ko menderita dan lembik2 badan...mungkin ko tak setaraf dengan si philips tu..ko duk jer laa dengan si Helang tu..walaupun dier murah tapi dier setaraf dengan ko..badan ko pun tak lembik2..hubby aku siap habiskan ko walaupun aku just buat ayam masak merah , telur dadar ngan timun cicah budu jer..ok menu hari ni tiada budu dah coz timun dah abes..hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Malas aku nak berkawan!

Ex hubby aku,
plz stay away from my hubby....
nak kawan ngan aku, msg hubby aku..sapa hajor..x payah laa nak berkawan2..hubby aku dah delete no tepon ko..x yah laa nak bestfren2 dengan hubby orang...ko jaga la boifren ko tu baik2..aku pun maleh nak kaco hidop ko dah..aku nyesal nak berkawan ngan ko...


Sekian, Isteri yang bengang..hangen satu badan..


p/s: maybe tahap hormon progestron yang menurun dlm badan aku buat aku macam ni :(( aku layak utk jelez ok, perempuan gdik tu yg msg hubby aku dulu ok..aku wife dier ok..aku bengang ok..nak lempang orang saat ni jugak ok..(teringat time sekolah dulu aku lempang orang sekuat hati, sian ko da..padahal kiter berlakon jer..yg ko x sempat nak elak tu apahal..tu laa tido lagi masa berlakon..:D x pasal2 berbirat muka putih ko yg gebu tu..di mana ko skang ni.hehehe..)

Utk my dear beloved hubby, pastikan....

Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran

Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya

Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling

Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 25, 2007

Beras Ker Periuk Yang Harus Dipersalahkan??

Malam tadi aku hangin btol..
1)syarikat 'gergasi' tu nak deliver tb ngan mesin basuh aku pukul 6..alih2 kul 7.30 baru tercongok depan umah aku..aku kemain laa rush nak balik..siap amik cab takut tak sempat..bila aku call tanya sesedap rasa kepala bapak hatok nenek dier ja marah aku..petang tu kemain lagi call aku, make sure pukul 6 ada orang kat umah tau..patutnya aku kuar gi mana2 biar dier tunggu macam beruk mak yeh then kul 10 baru balik umah..hahaha..sungguh durjana!
2) aku konon2 nak masak laa hari ni, nak jadi isteri mithali laa katakan..sekali aku masak nasi x masak2, aku pun heran mcm mana jadik begitu..adakah beras harus dipersalahkan atas kemurahannya kerana kesengketan tuannya utk membeli beras yg lebih berkualiti untuk dinikmati..aku membuat percubaan sebanyak 3 kali..so semlm, 6 pot beras aku bagi itik aku makan..aku ada itik ker?? last2 sekali pegi tesco beli barang, then singgah kedai mamak beli nasi ngan ikan keli..hampeh tol..hubby aku laa tu..aku suh amik kuah jer ngan nasi putih..aku dah goreng ayam ngan telur dadar kat umah..siap ada ulam timun ngan budu lagi..kasi terangkat..

hangen satu badan.......................

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 24, 2007

hohohohoooooooooooooooo

hohohohoho...aku mau balik umah..br jer sat tadi, orang dari syarikat gergasi call ckp nak deliver tb ngan mesin basuh aku..aku plak gi sasul ckp pukul 6..bangang nyer mulut aku..harap2 dapat make it..dier mcm sound2 jer sakni..jgn dier tinggal depan umah aku sudah laa..yahoooooo..dah seminggu ni x basuh sebab tunggu machine baru..kekekeke..lawak tol..cepat laa hubby aku siap kursus..aku x sanggup nak naik bas..malas semalasnya.............malasnya.....cepatlah abes kursus sayang...hehehehe....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

my life changes...

Seorang blogger ada ckp, lepas kawen - 'my life changes. terasa la perubahan yang agak ketara'. Begitu jugak dengan aku..memang banyak bezanya masa masih 'mendara' dulu.. :D

1. Skang nak buat keputusan x leh nak buat terus jer(selalu sorang mcm tu laa)..skang kena tanya hubby dulu walaupun keputusan dah ada kat aku :D but sometimes dier x ok, aku pun..kadang2 aku tak OK, dier OK jer..tu yang fenen jugak ni tapi salah sorang kena laa mengalah..mcm malam tadi, nak pilih alas kaki pun bertekak :D

2. Kalo pasal makan, x leh nak ikut sedap mulut kiter jer..kan cari makan luar plak hubby aku..tapi aku x start lagi 'memboroikan'hubby aku dengan masakan aku coz semalam baru beli kepala gas..hari ni Insya Allah, for the first time, aku akan masak utk hubby tercinta...

3.Selalu bangun nak pegi keja kul 6.30 tapi skang kena mangun awal sket..kul 7 dah nak gerak..hubby aku antar aku pegi keja baru dier pegi keja..skang dah ada tnggungjawab baru, kena kejut hubby:D

4.selalu tido peluk bantal peluk jer skang ada bantal peluk bernyawa lak kat sebelah..kalo time hujan memang syok...ngehngehngeh(x sesuai utk 18thn kebwh bc)

5. skang aku dilantik menjadi menteri kewangan.kena manage semer duit yang ada..

6. tukang garu gatal hubby aku..penat woo.. :D

dan banyak lagi.......nanti aku sambung lagi..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Selamat Berpuasa Suamiku...

Selamat berpuasa buat suami tercinta...hehehe...patutlah nak makan pedas2 malam tadi..hehehe..Mlm tadi kitorang pegi Giant dan Tesco..Beli tempat letak dapur ngan tempat letak TV..Insya Allah, malam ni aku akan masak utk suami tercinta dan tengok tv..hehehe...malam ni ingat nak pegi beli curtain kat Nagoya kot..dekat Tesco x sempat nak tgk..hubby aku laa x nyempat2 nak kuar dari Tesco..Semlm sayang dah pasang rak tv dan tempat letak dapur tu..thank you syg my dear hubby :*

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 23, 2007

Dah kena tagged plak...

What’s bothering you right now?
banyak lagik nak kena beli brg2 umah ni..

Describe your:
a) wallet
hitam, beli kat kuantan dulu..lama dulu..2003 kot masa praktikal kat jpn pahang ngan pipah..apa laa citer pipah..

b) wallpaper on pc
bunga tulip

c) background on cellphone
gambr aku sendirik..

d) jewellery worn daily
Left ring-finger : cincin tunang aku, semalam cincin nikah aku dah simpan dalam almari..sayang tu..

Right ring-finger : cincin mak aku bagi..

Rantai dan gelang kaki..

e) eyes
kecik sepet, kalo baca tunduk nampak mcm tido..pernah kena marah kat Arwah Ustazah aku masa sekolah, dier ingat aku tido..

f) life
skang sudah berdua..happy sesangat...

What are you / do you :
doing this weekend
maybe buat open house kot

wearing
baju kurung ngan swater(sejuk kat ofiz skang ni)

want
I want to eat masam2 n manis2 (pelik jer bunyi).

listening to
Feel Your Love-Jady

smell like
silky girl

Do you
believe in soulmate
of course..

believe in miracles
yerp...


burn quickly in the sun
x mo..dulu masa kecik dh itam..baru nk putih ok!

Who to tag?
Semua yang drop by la..sila buat yer..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Yahoo Dah Beli TV Ngan Mesin Basuh...

Semalam aku ngan hubby pegi beli TV 21' Jenama Pensonic..Nak beli Panasonic Mahal La pulekk..kekeke..lagipun malam jer leh tengok tu pun kalo tak bz :P Mesin Basuh pun jenama apa ntah..Home..tapi sedih btol coz esok baru orang delivery'Gergasi'tu akan antar..sedihnya tak dpt tengok tv lagik mlm ni..baju tok sah citer laa..menimbun dah menunggu turn utk dimandikan..hehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 22, 2007

Sekitar Majlis Pernikahan dan Persandingan ku..



Buat Tatapan semua!
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Kerja Di 10 Syawal..

Hari ni aku masuk keja dah...penat badan masih tak hilang lagi duk kemas barang2..malam tadi baru rasmi umah baru..aku dah simpan hadiah2 kawen yang aku dpt dlm kitchen kabinet ..ada lagi nak kena beli brg2 ni...walaupun dok lengkap sepenuhnya lagi, tapi aku dan hubby aku dah rasa bahagia sangat sebab dah ada rumah utk berteduh..planning minggu ni, mesin basuh dan tv...

P/s:Terima kasih kepada penyumbang hadiah..penuh umah aku...hheehhe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Alhamdulillah, Aku dah jadik isteri Mohd Hizaami..


Alhamdulillah, pada 14 Oktober 2007 yang lalu, aku dah bergelar isteri Mohd Hizaami dengan hanya sekali lafaz jer..Alhamdulillah syukur...

Terima Kasih yang tidak terhingga buat ma, abah, mak, ayah, abang-abang dan kakak-kakak ,saudara mara(terutama maktie sekeluarga),warga Felda Kerteh 1(orang kampung aku yang banyak membantu dalam majlis aku)...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 10, 2007

Balik Kampung!Ye Ye Ye!

Esok aku dan tunangku serta kawan2 serumah bujangnya akan balik kampung..
Doakan kami selamat sampai dan diijabkabulkan..Amin...
Aku akan bercuti dari esok sehingga 20 hb.22 hb aku masuk ofiz dah...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, October 09, 2007

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin


Utk Semua...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Umah Ku Sudah dibasuh...

Alhamdulillah dengan izin Allah, rumah kami dah siap di basuh malam tadi..tapi masih ada lagi 'waste' renovate seblom ni yg tak diangkut keluar..aku letak jer kat dapur tu..My future hubby yg bersemangat btol membasuh rumah..i love u sayang :* tak dilupakan yang sama2 menjayakan majlis membasuh rumah kami, ad dan husna..thank you gals..Pukul 11 mcm tu kitorang siap basuh dan mop...sekali dah kena sound pulekk kat jiran coz air yg melimpah kuar dr umah kitorang..ada pulak nak lap gitu gamak..kotor sheall tuh...huhuhu..nape laa terlewat sound..lepas tu baru kitorang mop, nasib baik dah sempat simbah air sabun before kena sound..huhuhu..anyway i like my new house..i like..i like...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 08, 2007

6 Hari Lagi Aku Akan Jadik Isteri Orang???

Alahai..macam x siap jer lagi persiapan ni..huhuhu..berdebar2 rasanya..pegi keja pon dengan tiada mood jer..bestnya kalo aku ada di umah skang..leh aku tolong ma..paperbag aku pun x siap lagi dan yer..aku punya kipas pun blom diribenkan lagi..huhuhuhu..nak balik umah..nak balik umah..lambatnya khamis..lambatnya....

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Alhamdulillah..Btol2 Confirmed..Umah Baru Ku..

Alhamdulillah..Syukur, akhirnya aku dan my future hubby dpt umah sebelum nikah ni..Kat seksyen tuttttttt..Insya Allah, malam ni aku nak gi basuh umah baru ku itu...siap ada kitchen cabinet(krim dan koko) ...i like it..ada dining table, fridge..tilam, almari baju dan katil ..umah ni baru renovate jer..memang aku suka..aku pegi semalam lampu pun x pasang lagi..harap2 ari ni dah pasang..x kan nak basuh umah dlm gelap..tapi officially aku masuk 19hb ni laa..legally lagi hari ni gi basuh umah..kekeke..semalam dah beli sket2 barang2 utk umah baru kat tesco & giant..sampai x sempat nak berbuka...hehehe..shoppaholic laa pulekkk..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Saturday, October 06, 2007

First OT in UiTM

aku baru sampai ofiz ni...hari ni meng'OT'kan diri "seekor buta"...semalam boz aku tanya gak, ada berani ker?? seram2 sejuk gak..nasib baik ada makcik cleaner..tadak laa aku sorang dalam bangunan SAAS ni...aku pasang winamp kuat2 dengan bacaan ayat-ayat Al-Quran..tapi ni kan bulan Ramadhan..setan dah kena ikat yer dakk..kekeke

malam tadi aku ngan my future hubby gi block by block kat area sek 7 tampal iklan seperti berikut:


RUMAH UNTUK DISEWA DIPERLUKAN


(SEKSYEN 7)


KEMASUKAN SEGERA BULAN 10/2007



Sila hubungi kami untuk berunding:-



MIE-0139XXXXX @ ELISS- 013XXXXXXX


lepas pusing2 tampal setiap blok, my future hubby antar laa aku balik umah..maka terpandang laa satu lori sedang dimuatkan barang2..tanpa membuang masa, aku suh dier tanya kat masterji tersebut, dier kata tuan rumah ada atas, dier nak bagi sewa..terus naik(dengan berlari naik tangga tingkat 5 nuh)..sekali mahal lahh pulekk..RM750 daa..tawar2..dier bleh bagi takat 700 jer..rumah tu memang fully furnished la..Apa yang ada??ni list dier..

-Dapur siap blower

-Bilik air dah renovated(jadik pecah kat tengah2 tuh)

-umah dh cat baru (purple..i like..)

-katil queen satu siap ngan almari kain

-aircond ada 2 bijik

-kabinet kat dpr

-peti sejuk

-katil single 2 bijik (mcm beli kat uitm)

-meja makan 6 bijik kerusi

-sofa utk 5 orang (empuk)

-TV

-Bilik 3 buah

-Bilik air satu jer

aku tengah fenen ni..nak ker tak..mcm syok jer...nak kena beli mesin basuh jer..dan not to forgert, tong gas...tapi mahal la pulekk..
Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Thursday, October 04, 2007

Confirmed-My New House...(Xjadi)

Insya Allah malam ni aku akan pergi melihat2 rumah baru aku di Seksyen tutttttttt...setelah dipujuk rayu (padahal baca surah yusuf ayat 4 banyak2 dalam hati) sebelum telefon, akhirnya prof tu dah bersetuju bagi RM550.00 kat kami...Alhamdulillah..walaupun x fully furnished sgt, ada dining table, dapur dan peti katanya..tapi tak per laa..janji x membebankan sangat...hehehe

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Wednesday, October 03, 2007

My New House

Aku duk sibuk2 carik umah kat seksyen tutttt..sekali bulan 11 baru leh masuk..terpaksa laa aku terima kot..aduhai..kena berjauhan dengan cik abe lepas kawen selama 2 minggu..walaupun my future hubby tu dah tak sanggup nak berjauhan katanya..kekeke..
umah tu rm550.ada tilam, peti, dapur dan tv..so bila dah masuk, aku kena beli washing machine dan katil jer laa kot...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Danish buat Bone Marrow Test lagikk...


Hari ni danish sekali lagi menjalani bone marrow test..sian tubuh kecik ni yang aku nampak dah tembam ni..geram tengok..walaupun sedih sebab mungkin danish tak dpt balik raya ni sebab schedule dier x kuar lagik..harap2 bleh laa balik masa aku nikah nanti..rindu kat danish...yang kelakar tadi abang ngah aku ckp doktor tu ckp dia masih melawan walau dibius..kuat sungguh ..doctor kata biase budak akan
tido bila dibius tapi ni siap nak bangun lagi...kuat sungguh..
dah laa mamai siap order mcD coz papa dier duk biasa order mcD kat drive thru..hehehe..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

First Hari Raya E-Card


P/s: Thank You Raa!

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Monday, October 01, 2007

Revise-Check List..

Weekend hari tu aku dah beli:-

Al Quran
Bekas tupperware kecik2 letak dodol..

dis week nak kena beli:-
coklat
sticker
plastik letak gift

minggu ni nak tak nak kena carik jugak umah..kalo tak lepas kawen kena duk asing :((

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

'Mama' Kak Long Dalam Kenangan...

Hari Jumaat lalu, 'Mama' Kak Long kembali kerahmatullah..Al Fatihah buatnya semoga rohnya damai disana dan dicucuri Rahmat Ilahi..Al Fatihah..


p/s:gambar yang di snap oleh abang long aku masa gi PD hari tuh..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer