Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Friday, January 12, 2007

Barang-barang hantaran kami........

Ni barang-barang hantaran kami utk pernikahan kami hujung tahun ni..Insya Allah..9 dulang berbalas 11 dulang..
kalu sesaper nak sponsor do contact us k..hehehehehe


Hantaran dari pihak lelaki..
Mas Kahwin& Al-Quran
Cincin/Gelang Nikah
1 Sireh Junjung
2 Pulut Semangat
3 Buah
4 Kek
5 Perfume+make up
6 Kasut+handbag
7 kain pasang
8 Telekung +sejadah
9 Jam tangan

Hantaran dari pihak perempuan...
1 Pulut Semangat
2 Buah
3 Kek
4 Perfume
5 Wallet+belt
6 kemeja+seluar
7 samping songket
8 coklat
9 Jam tangan
10 Kasut
11 Trecksuite

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

wish list aku lepas kawin................

Ni wih list aku nak bila dah kawin dari abang² aku...hahahahha..

1) katil queen+ tilam sekali..
2) blender
3) peti sejuk
4) dapur + kepala gas
5) tong gas..
6) rice cooker
7)kettle (yang ada hot and warm)
8) microvawe

Komen dari abang ku yang sulong,siha(bukan nama sebenar)

1.katil & tilam - ntak payoh la. masa kahwin guna yg kat rumah ma.kat rumah sendiri ntak dok pun tak perrr.... yang penting toto & kipas ajerr.
toto = rm 60.00 + kipas giant = rm 65.00
2.blender - ntak payoh - guna lesung batu jah. rm 15.00
3.peti sejuk - baru2 kahwin mana ada masa nak masak , makan kedai ajerr. air batu beli kat kedai rm 1.30 ajer ( 7/11 ).
4.dapor = madi + kepala gas = aku bagi . wayar gas = iji.
5.tong gas = pasal ntak masak ntak payah beli lagi.
6.rice cooker - beli yang kecik sekali = rm 35.00 ( rega carefourr )
7.keetle - beli kat kedai $5.00 -
8.microware - setakat nak panas megi guna heaterr ajerr.
dengan budget serendah rm 300 anda dah boleh kahwin...

ni plak dari abang aku yang kedua ,madi(bukan nama sebenar)
) katil queen+ tilam sekali.. (siha pasal umah dia ada banyak katil)
2) blender (aku sal aku pun ada jugak..)
3) peti sejuk (siha sal dia tak beli lagi...harapkan pak dia bagi je..so duit budget nak beli peti ais dia boleh la dia beli utk mung)
4) dapur + kepala gas (aku...sal aku dah janji)
5) tong gas.. (aku..)
6) rice cooker (aku...sal umah aku pun ada ni)
7)kettle (yang ada hot and warm mcm umah siha) (siha...pasal umah dia dah ada...senang dia beli)
8) microvawe (siha)

p/s:hangguk laa abang2 aku ni..
last2 aku jugak yang kena beli sendirik nanti...

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer