Terlepas Entry Terkini ? Klik Sini

makhluk tuhan paling gojes atas muka bumi sedang gigih tulis komen. Terima kasih :)

Tuesday, December 19, 2006

Raya Haji Oh Raya.................

Aku ni dah tensen btol memikirkan nak raya ni..cuti tahun dah laa ada setengah hari lagi ni..lepas tu dateline nak submit tender lak 2hb..maybe postponed laa kan coz gvt..tapi yang masalahnya abang aku lak nak balik 29 hb..sanggup ker aku nak apply cuti 29-3 hb ni..aduhai...tolong..tolong..aku tak sanggup...angin lalu..sampaikan laa annual leave form aku kepadanya.....approvekan lah..approve kanlah...aku nak cuti..aku nak cuti(baca macam nyanyi lagi 4U2C)..adios asta la vista..vista angkasa........

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Tuesday, December 05, 2006

Rindu Semakin Dekat.....

Ntah laa apa aku nak merapu hari ni pun aku tak tau..yang pasti aku rindu pada seseorang..yer..seseorang yang sudah tentu dan pastinya merindui aku saban detik dan ketika..hanyalah dia yang bertakhta dihatiku..Dialah Mohd Hizaami Bin Harun..Kepada insan yang bernama seperti tersebut ini dalam Icnya,ketahuilah betapa aku amat merindui dirimu..hanya dirimu yang tahu betapa hebat aku menyintaimu dan merinduimu...tak sabarnya nak balik terengganu..aku akan start cuti pada 30/12/2006 sehingga 3/1/2007.syoknya balik terengganu...sabarlah sayang aku pasti pulang.......

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

Saturday, December 02, 2006

Spageti peberet Aku...

Ok kwn²..Disini aku sertakan resepi spageti peberet aku..
Bahan-bahannya seperti dibawah ni yer...

500G DAGING KISAR (Biasanya ada dipasaraya²terpilih)
2 ULAS BAWANG PUTIH DICINCANG
3 LABU BAWANG BESAR-DIPOTONG DADU
1 TIN CENDAWAN BUTANG- DIPOTONG 2
I TIN PREGO KECIK(Kalu botol besar harga dier dlm RM11++,bleh buat untuk 15 orang mkn)

Cara-caranya teramatlah mudah...

REBUS SPAGETI BERSAMA 2 SUDU MINYAK MASAK DAN SESUDU GARAM SEHINGGA LEMBUT DAN TOSKAN. (Untuk mengelakkan spageti tu melekat tu pasal laa letak minyak sket,minyak zaitun pun boleh)

Untuk Kuahnya pula:
PANASKAN MINYAK, KEMUDIAN TUMIS BAWANG BESAR DAN BAWANG PUTIH TADI SAMPAI GARING.(Jangan rentung plak..)
KEMUDIAN MASUKKAN LAH 1 TIN PREGO TADI.MASUKKAN PULAK DAGING KISAR.
BILA HAMPIR MASAK, BARULAH DIMASUKKAN CENDAWAN TADI YANG SIAP2 DIPOTONG.KALU LETAK SEBIJIK²MACAM TU KAN TERCEKIK PLAK.
BIARKAN KUAH MENJADI PEKAT.
SEDAP JIKA DITABUR SERBUK PHARMESAN CHESE SEBELUM DIMAKAN

Selamat Mencuba!!!Nak Sekali Pasti Nak Lagi..

Dah baca jangan segan-segan Like entry ini yer :) Tq

 

Blog Design Here Edited by Elissmie.com Copyright Reserved © 2006-2014 Disclaimer